Perníčky hned měkké

Perníčky hned měkké

Vyzkoušený recept na hned měkké perníčky po upečení, který se vám určitě povede. Zkuste tyto vynikající perníčky třeba na Vánoce. Tak co, povedly se vám?

45 minut, cca 70 perníčků

Ingredience

Těsto

  • 2 vejce
  • 50 g tuku na pečení (Hera)
  • 2 lžíce medu
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky koření do perníku (nebo vlastní, viz níže)
  • 400 g hladké mouky

Koření do perníčků

  • 1/2 lžičky anýzu
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 hřebíčků

Postup

Pokud si chceme koření udělat sami, tak všechny ingredience na domácí koření do perníčků pomeleme najemno a máme hotovo.

Pojďme na těsto. Rozpustíme máslo a nalijeme ho do rozšlehaných vajec. Za stálého šlehání metličkou přidáme med a směs cukru, sody a koření. Jakmile se nám vše propojí, přisypeme polovinu množství mouky a mícháme, dokud není těsto hladké. Z druhé poloviny množství mouky použijeme tolik, kolik bude potřeba k dosažení správné tuhosti těsta. Přebytečnou moukou posypeme vál, na kterém těsto ještě důkladně propracujeme.

Hotovou šišku perníkového těsta zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu do chladu, nejlépe necháme odpočinout do druhého dne, nebo od rána do večera.

Odpočinuté těsto vyválíme na tloušťku okolo 0,5 cm, vykrajujeme libovolné tvary a perníčky skládáme na plech vymazaný olejem, nebo vyložený pečícím papírem. Pečeme na 160 °C zhruba 10 – 12 minut.

Aby byly perníčky měkké hned po upečení

  • nepoužíváme máslo, ale tuk na pečení (Hera)
  • těsto necháme odležet celý den, nebo přes noc
  • vykrajujeme z plátu těsta, který je silný  5 – 6 mm, ne méně
  • ihned po upečení sundáme z plechu
  • perníčky uchováváme v uzavřené nádobě s rozkrojeným jablkem

Cukroví – recepty

Cukroví - recepty
Cukroví – recepty
Líbí se vám "Perníčky hned měkké"?



Komentáře