Pistáciová buchta

Vyzkoušený a srozumitelný recept na lahodnou pistáciovou buchtu na plech. Vyzkoušejte pečení s pistáciemi, které jsou zdravé a vynikají svou chutí.

45 minut, 1 plech

Ingredience

  • 4 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g jader pistácií natural (nesolené) + 30 g na posypání
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 1 špetka soli
  • libovolně nějaká poleva

Postup

Oddělíme žloutky od bílků a žloutky ušleháme s cukrem. Smícháme se změklým máslem nakrájeným na menší kousky.

Postupně přimícháme také sypkou směs mouky, mletých pistácií a prášku do pečiva střídavě s mlékem.

Z oddělených bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do těsta.

Hotové těsto nalijeme do hlubšího plechu, který vymažeme olejem a vysypeme například hrubou moukou.

Pistáciovou buchtu pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 30 – 35 minut. Zapíchneme špejli a pokud se těsto nelepí, máme buchtu upečenou.

Hotovou buchtu můžeme posypat na hrubo namletými pistáciemi, nebo připravit nějakou polevu.

Líbí se vám "Pistáciová buchta"?



Komentáře