Vyzkoušený a srozumitelný recept na lahodnou pistáciovou buchtu na plech. Vyzkoušejte pečení s pistáciemi, které jsou zdravé a vynikají svou chutí.
45 minut, 1 plech
Ingredience
- 4 vejce
- 150 g cukru krupice
- 100 g másla
- 150 g hladké mouky
- 100 g jader pistácií natural (nesolené) + 30 g na posypání
- 1 sáček prášku do pečiva
- 100 ml plnotučného mléka
- 1 špetka soli
- libovolně nějaká poleva
Postup
Oddělíme žloutky od bílků a žloutky ušleháme s cukrem. Smícháme se změklým máslem nakrájeným na menší kousky.
Postupně přimícháme také sypkou směs mouky, mletých pistácií a prášku do pečiva střídavě s mlékem.
Z oddělených bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do těsta.
Hotové těsto nalijeme do hlubšího plechu, který vymažeme olejem a vysypeme například hrubou moukou.
Pistáciovou buchtu pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 30 – 35 minut. Zapíchneme špejli a pokud se těsto nelepí, máme buchtu upečenou.
Hotovou buchtu můžeme posypat na hrubo namletými pistáciemi, nebo připravit nějakou polevu.