Vyzkoušený recept na pomazánku z červené řepy, která skvěle chutná a navíc je zdravá. Množství česneku si můžeme upravit podle sebe.
60 minut, až 4 porce
Ingredience
- 300 g červené řepy
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 100 zakysané smetany
- sůl
- pepř
Postup
Červenou řepu opláchneme a uvaříme vcelku v osolené vodě doměkka. Bude to trvat zhruba 40 minut. Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Česnek utřeme se solí, nebo nastrouháme na jemném struhadle a sůl přidáme, cibuli nakrájíme najemno a vše, včetně smetany, přidáme k červené řepě.
Promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a hotovou pomazánku z červené řepy dáme do chladu alespoň na hodinu.