Tento vyzkoušený recept na vynikající pracny musíte alespoň na Vánoce vyzkoušet. Medvědí tlapky patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější recepty na cukroví.
45 minut, 2 plechy
Ingredience
- 350 g polohrubé mouky
- 250 g cukru moučka
- 50 g kvalitního kakaa
- 125 g mletých vlašských ořechů
- 1 malá špetka mleté skořice
- 1 malá špetka mletého hřebíčku
- 250 g másla
Postup
Recept je velice jednoduchý a tak to máme rádi. V míse si jednoduše smícháme všechny sypké ingredience a přidáme máslo pokojové teploty pokrájené na menší kousky / plátky.
Rukama vypracujeme a následně uhněteme těsto do tvaru šišky, nebo bochánku, dáme do potravinové fólie a dáme do chladu na chvíli odpočinout (1 – 2 hodiny, ale klidně přes noc).
Z těsta si vždy vezmeme kousek a namačkáme do formiček. Formičky s pracnama skládáme na plech.
Pracny pečeme na 160 °C zhruba 20 minut. Upečené vyklopíme a hned za tepla je obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkou.
Vanilkový cukr připravíme tak, že vanilkový lusk podélně rozřízneme a vnitřek nožem vyškrábeme. Smícháme s moučkovým cukrem a můžeme obalovat.