Vyzkoušený recept na domácí ravioli se špenátem a ricottou, které se skvěle hodí třeba v létě na večeři, s dobrým vínem k tomu.
60 minut, 4 porce
Ingredience
Ravioli
- 400 g hladké mouky
- 4 vejce
Náplň
- 1 lžíce másla
- 1 sáček baby špenátu (cca 80 g)
- 2 stroužky česneku
- 1 žloutek
- 200 g ricotty
- 80 g nastrouhaného parmezánu
Omáčka
- 120 g nastrouhaného parmezánu
- 80 g másla
Postup
Nejprve uděláme těsto na ravioli a to tak, že na vál dáme mouku, do ní rozklepneme vejce a vypracujeme těsto. Hotové těsto necháme 15 minut odpočinout.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek nakrájený na plátky a krátce orestujeme. Pak přidáme baby špenát a krátce, cca 10 minut, podusíme pod poklicí. Nakonec přidáme žloutek, ricottu a nastrouhaný parmezán a promícháme.
Na pomoučeném vále nebo pracovní desce vyválíme těsto na čtvercový plát o tloušťce zhruba 2 mm. Ten rozřežeme rádýlkem na pásky a šířce zhruba 7 cm a na tyto pásky nanášíme každých 5 cm zhruba lžičku náplně. Pak přikryjeme druhým páskem, přitiskneme v místech, kde náplň není, a nakrájíme rádýlkem jednotlivé ravioli.
Připravené domácí ravioli vaříme v osolené vařící vodě zhruba 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
Uvařené ravioli dáme nejlépe do vyhřáté mísy, přidáme másla s nastrouhaným parmezánem a promícháme.