Vyzkoušený recept na vynikající ředkvičkový salát s jogurtem místo majonézy. Pokud máte rádi ředkvičky, tento salát musíte vyzkoušet.
15 minut, 2 porce
Ingredience
- 10 – 12 ředkviček
- 1 salátová okurka
- 200 g bílého jogurtu
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
Postup
Ředkvičky očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Očistíme a opláchneme okurku a nakrájíme na kolečka, která ještě rozkrojíme na poloviny, nebo čtvrtky.
Dáme do misky, promícháme spolu a osolíme. Po chvíli přidáme jogurt nebo smetanu, nasekanou cibulku a promícháme. Podle chuti ještě osolíme a opepříme.
Ředkvičkový salát naposledy promícháme a dáme do chladu alespoň na dvě hodiny odležet.