Špagety carbonara

Vyzkoušený recept na velice oblíbené špagety carbonara, které jsou velice snadné na přípravu a chutnají prostě skvěle.

25 minut, 2 porce

Ingredience

  • 250 g špaget, případně jiných těstovin
  • 150 g slaniny v celku
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 30 ml bílého suchého vína
  • 4 vejce (žloutky)
  • 60 g nastrouhaného sýru parmezánu
  • sůl
  • pepř

Postup

Slaninu nakrájíme na proužky dle libosti, ale spíše tenčí, do 1 cm.

Na rozehřátou pánev rozetřeme trochu olivového oleje, přidáme rozmáčknuté stroužky česneku, orestujeme dozlatova a pak jej dáme pryč.

Do pánve dáme připravené proužky slaniny a krátce osmahneme, cca 5 minut. Pak přidáme víno a cca 3 minuty necháme vařit.

Zároveň dáme do vařící vody špagety a podle návodu na obalu je uvaříme na skus.

V menší míse rozšleháme žloutky, přidáme sýr, pepř, vše spolu promícháme a nalijeme do servírovací mísy. Do této směsi přidáme uvařené a scezené špagety, nebo jiné těstoviny a důkladně promícháme tak, aby se obalily všechny špagety. Hned potom přidáme slaninu, opět promícháme a máme hotovo.

Líbí se vám "Špagety carbonara"?



Komentáře