Vyzkoušený recept na velice oblíbené špagety carbonara, které jsou velice snadné na přípravu a chutnají prostě skvěle.
25 minut, 2 porce
Ingredience
- 250 g špaget, případně jiných těstovin
- 150 g slaniny v celku
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 30 ml bílého suchého vína
- 4 vejce (žloutky)
- 60 g nastrouhaného sýru parmezánu
- sůl
- pepř
Postup
Slaninu nakrájíme na proužky dle libosti, ale spíše tenčí, do 1 cm.
Na rozehřátou pánev rozetřeme trochu olivového oleje, přidáme rozmáčknuté stroužky česneku, orestujeme dozlatova a pak jej dáme pryč.
Do pánve dáme připravené proužky slaniny a krátce osmahneme, cca 5 minut. Pak přidáme víno a cca 3 minuty necháme vařit.
Zároveň dáme do vařící vody špagety a podle návodu na obalu je uvaříme na skus.
V menší míse rozšleháme žloutky, přidáme sýr, pepř, vše spolu promícháme a nalijeme do servírovací mísy. Do této směsi přidáme uvařené a scezené špagety, nebo jiné těstoviny a důkladně promícháme tak, aby se obalily všechny špagety. Hned potom přidáme slaninu, opět promícháme a máme hotovo.