Vyzkoušený recept na vynikající špagety po uhlířsku, které připomínají špagety carbonara. Snadný a rychlý způsob, jak připravit těstoviny.
25 minut, 4 porce
Ingredience
- 400 g špaget
- 4 vejce
- 100 g parmezánu
- 200 g slaniny
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
Dáme do hrnce s osolenou vodou vařit špagety podle návodu, aby byly na skus.
V míse zatím ušleháme vejce s parmezánem a špetkou pepře.
V rozpálené pánvi opražíme na troše oleje slaninu nakrájenou na kostičky, nebo delší nudličky.
Uvařené špagety scedíme a vyklopíme z hrnce na pánev se slaninou. Promícháme, zalijeme směsí vajec se sýrem a opět promícháme.
Špagety po uhlířsku pak ještě můžeme posypat parmezánem. Kromě špaget můžeme použít i jiné těstoviny.