Vyzkoušený recept na špekáčky na černém pivu, které dělali také kluci v akci. Jsou výborné a jednou za čas nikomu takový recept neublíží.
90 minut, 4 porce
Ingredience
- 8 špekáčků
- 2 cibule
- 150 ml černého piva
- 250 ml kečupu
- pepř
- feferonka
Postup
Špekáčky podélně rozkrojíme, ale ne úplně od kraje ke kraji – abychom vytvořili jakoby kapsičku a do ní vložíme cibuli nakrájenou na kolečka. Kolik vleze tolik.
Naplněné špekáčky naskládáme například do zapékací mísy, a pokud zbyla cibule, naskládáme ji mezi jednotlivé špekáčky a nahoru dáme feferonku.
Černé pivo smícháme s kečupem a trochu opepříme. Promícháme a hotovou směsí zalijeme špekáčky tak, aby byly ponořené maximálně do poloviny. Pekáček zakryjeme.
Špekáčky dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C po dobu 15 minut. Potom je odkryjeme a dopečeme zhruba hodinu, aby byly na povrchu křupavé a dobře připečené.