Vyzkoušený recept na zdravé sušenky z ovesných vloček. Jsou výborné na svačinu třeba s banánem, nebo jen tak na domácí mlsání.
45 minut, 10 – 15 sušenek
Ingredience
- 100 g ovesných vloček (emco jemné)
- 100 g hrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 50 g cukru krupice
- 100 g másla
- 1 lžíce plnotučného mléka
Postup
Všechny sypké ingredience spolu promícháme. Nejlepší jsou ovesné vločky jemné, případně si můžeme v mixéru nasekat obyčejné vločky, které máme po ruce.
K sypké směsi přidáme nahrubo nastrouhané, nebo na kousky nakrájené, povolené máslo a lžíci mléka. Vypracujeme tužší těsto. V případě potřeby přidáme ještě trochu mléka.
Připravené těsto položíme mezi dva kusy potravinové fólie (nebo jeden kus přeložíme) a vyválíme placku o tloušťce zhruba 3 mm. Potravinovou fólii následně z vrchní strany odkryjeme a formičkou vykrajujeme kolečka o libovolném průměru (5 cm je tak akorát).
Připravené ovesné sušenky skládáme na máslem vymazaný, nebo pečícím papírem vyložený plech a dáme péct na 180 °C zhruba na 20 minut.