Vyzkoušený recept na domácí slané sýrové tyčinky, které můžeme podle chuti okořenit kmínem, nebo červenou paprikou.
30 minut
Ingredience
- 180 g polohrubé mouky
- 80 g másla
- 120 g tvrdého sýra
- 1 vejce
- voda
- koření (sůl, kmín, červená paprika,…)
Postup
Mouku rukama propracujeme s máslem, aby vzniklo těsto připomínající drobenku. K těstu přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a promícháme. Přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme hladké těsto. Pokud by bylo příliš suché, přidáme trochu vody.
Z hotového těsta vyválíme na pomoučené pracovní desce obdélník o tloušťce zhruba 4 mm, potřeme rozšlehaným vejcem, okořeníme a nakrájíme na tyčinky o rozměru zhruba 8 x 1 cm.
Tyčinky naskládáme s dostatečným rozestupem na plech vymazaný trochou oleje, nebo vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C po dobu zhruba 10 minut (dozlatova).