Vyzkoušený recept na vánoční punč, který se mi osvědčil. Je to verze s alkoholem a kombinace rozinek s brusinkami je skvělá.
25 minut, 2 porce
Ingredience
- 100 g rozinek
- 50 g brusinek
- 30 ml rumu
- 500 ml černého čaje
- 1 litr červeného vína
- 1 citron
- 4 svitky skořice
- cukr
Postup
Sušené ovoce dáme do misky a zalijeme rumem, případně griotkou. Necháme je namočené nejlépe přes noc.
V hrnci přivedeme vodu k varu, v ní vyluhujeme černý čaj alespoň 5 minut. Přidáme víno, citron nakrájený na plátky, skořici a přivedeme k varu.
Do dvou sklenic, nejlépe vyhřátých, rozdělíme rozinky a brusinky s alkoholem, zalijeme punčem a podle chuti individuálně dochutíme cukrem.
Nemáte po ruce sušené brusinky? Nevadí, vánoční punč se bez nich obejde. Nahraďte je odpovídajícím množstvím rozinek.