Vánoční punč

Vyzkoušený recept na vánoční punč, který se mi osvědčil. Je to verze s alkoholem a kombinace rozinek s brusinkami je skvělá.

25 minut, 2 porce

Ingredience

  • 100 g rozinek
  • 50 g brusinek
  • 30 ml rumu
  • 500 ml černého čaje
  • 1 litr červeného vína
  • 1 citron
  • 4 svitky skořice
  • cukr

Postup

Sušené ovoce dáme do misky a zalijeme rumem, případně griotkou. Necháme je namočené nejlépe přes noc.

V hrnci přivedeme vodu k varu, v ní vyluhujeme černý čaj alespoň 5 minut. Přidáme víno, citron nakrájený na plátky, skořici a přivedeme k varu.

Do dvou sklenic, nejlépe vyhřátých, rozdělíme rozinky a brusinky s alkoholem, zalijeme punčem a podle chuti individuálně dochutíme cukrem.

Nemáte po ruce sušené brusinky? Nevadí, vánoční punč se bez nich obejde. Nahraďte je odpovídajícím množstvím rozinek.

Líbí se vám "Vánoční punč"?



Komentáře