Vyzkoušený a velice jednoduchý recept na vepřové kousky z plece s vařenou rýží. Můžete jednoduše dochutit podle sebe a recept upravit.
30 minut, 2 porce
Ingredience
- 300 g vepřového masa (plec)
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička mleté červené papriky
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 0,5 l vývaru
- 1 plátek másla
- 1 hrnek rýže
- olej a máslo na pánev
Postup
Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na kousky a naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním olivového oleje, sojové omáčky, soli, červené papriky a pepře. Necháme marinovat několik hodin v chladničce.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje s plátkem másla a krátce orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli (zhruba 5 minut).
Přidáme na pánev maso a opékáme zhruba 10 minut ze všech stran.
Přilijeme vývar, zamícháme, zakryjeme poklicí a podusíme zhruba 20 minut.
Zatím dáme vařit rýži. Když už je maso do měkka, dáme ho na chvíli stranou a vše ostatní rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme k omáčce ještě plátek másla, maso vrátíme do omáčky a pár minut ještě prohřejeme.
Hotové vepřové kousky s omáčkou podáváme s rýží, ale může být také bramborová kaše.