Zázvorky

Vyzkoušený recept na vynikající babiččiny zázvorky z čerstvého zázvoru, které potěší nejen na Vánoce, ale třeba jen tak k dobrému vínu nebo čaji.

45 minut, zhruba 30 kusů

Ingredience

  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 2 žloutky
  • 1 špetka soli
  • 180 g cukru moučky
  • 30 g hladké mouky

Postup

Kořen zázvoru očistíme, nastrouháme najemno a vymačkáme z něj přebytečnou šťávu, kterou dáme stranou.

Zázvor, žloutky, sůl a polovinu množství cukru promícháme a utřeme spolu do husté pěny. Buď ručně, nebo šlehačem. Tuto směs zakryjeme a necháme přes noc odležet.

Do odležené směsi přidáme zbývající polovinu množství cukru, hladkou mouku a na vále důkladně vypracujeme hladké zázvorové těsto, které vyválíme na plát o tloušťce zhruba 3 mm. Z plátu vykrajujeme formičkami tvary dle libosti a skládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160 °C po dobu 10 minut. Hotové zázvorky necháme vychladnout a můžeme se do nich hned pustit.

Líbí se vám "Zázvorky"?



Komentáře