Zelný salát

Vyzkoušený recept na zelný salát z čerstvého zelí s mrkví. Jedná se o velice oblíbený a hlavně zdravý salát, který bychom měli dělat častěji.

20 minut, 4 – 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg hlávkového zelí
  • 2 – 4 mrkve (podle velikosti, chuti)
  • 1 svazek hladkolisté petržele
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octu
  • 1 lžička soli
  • sůl
  • pepř

Postup

Nakrájené hlávkové zelí na nudličky dáme do větší mísy a rukama mačkáme, aby pustilo vlastní šťávu. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k zelí. Rukama promícháme.

Zálivku na zelný salát připravíme tak, že v misce smícháme olej, ocet, osolíme a opepříme. Promícháme a zálivku nalijeme do mísy na směs zelí a mrkve.

Salát promícháme a na konec přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Můžeme podávat hned, nebo nechat zelný salát s mrkví trochu odležet v chladu.

Líbí se vám "Zelný salát"?



Komentáře