Vyzkoušený recept na zelný salát z čerstvého zelí s mrkví. Jedná se o velice oblíbený a hlavně zdravý salát, který bychom měli dělat častěji.
20 minut, 4 – 6 porcí
Ingredience
- 1 kg hlávkového zelí
- 2 – 4 mrkve (podle velikosti, chuti)
- 1 svazek hladkolisté petržele
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vinného octu
- 1 lžička soli
- sůl
- pepř
Postup
Nakrájené hlávkové zelí na nudličky dáme do větší mísy a rukama mačkáme, aby pustilo vlastní šťávu. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k zelí. Rukama promícháme.
Zálivku na zelný salát připravíme tak, že v misce smícháme olej, ocet, osolíme a opepříme. Promícháme a zálivku nalijeme do mísy na směs zelí a mrkve.
Salát promícháme a na konec přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Můžeme podávat hned, nebo nechat zelný salát s mrkví trochu odležet v chladu.